MANUKA-HOLLAND

  • 100% Natuurzuivere producten van topkwaliteit
  • Lage verzendkosten
  • Gratis verzending bij besteding van ≥ € 95
  • Snelle levering
  • WebwinkelKeur & EMOTA European Trust Mark

Manuka Honing  van Manuka-Honing-Holland

 

"... KWALITEIT IS EEN KEUZE ..."

 

Manuka Honing  is een perfect product van de natuur. Manuka Honing  heeft krachtige antibacteriële en schimmeldodende eigenschappen. Manuka Honing  producten worden gebruikt om actief een goede gezondheid in stand te houden (onderhoud en preventie) en, als het (even) tegenzit, waar mogelijk een actieve (ondersteunende) rol te spelen bij verlichting en/of herstel.

 

De hoogte van de MGO (Methylglyoxal) waarde van Manuka Honing  is de belangrijkste indicator voor de werkingskracht van Manuka Honing. Deze werkingskracht van Manuka Honing  wordt op verschillende manieren aangeduid. Het UMF® logo (!! let op de ® !!) is hierbij het enige officieel erkende Manuka Honing  kwaliteitskeurmerk. Een duidelijke uitleg van de verschillende meetmethoden inzake de geneeskrachtige werking van Manuka Honing  vindt u op onze pagina MANUKA-HONING, HET MANUKAHONING KWALITEITSKEURMERK.

 

Door te rommelen met cijfers wordt bij Manuka Honing  zonder UMF® licentie vaak een onjuiste vergelijkende UMF (inderdaad, zonder de ®) waarde vermeld. Soms wordt zelfs een niet bestaande UMF® licentie gesuggereerd. Met de rechtstreekse weblinks naar de betreffende pagina’s van de UMF® Manuka-Honing Associatie op onze pagina MANUKA-HONING, HET MANUKAHONING KWALITEITSKEURMERK  kunt u alles snel en eenvoudig controleren.


Manuka Honing UMF

Manuka Honing  ontstaat als honingbijen de nectar van de Manuka  bloem (Leptospermum Scoparium) verzamelen. De Manuka  bloem is de bloesem van de Manuka  struik. Deze struik kan uitgroeien tot een boom van wel 15 meter hoogte.

 

Manuka Honing  is een monoflorale honing. Dit betekent dat Manuka Honing  slechts Manuka Honing  mag worden genoemd als het grootste deel (tenminste 70%) van de honing van de Manuka bloem afkomstig is. Honing met de aanduiding "Multiflorale Manuka-Honing" is dus géén Manuka Honing.

 

De beste kwaliteit Manuka Honing  komt van bijenkorven die temidden van een overvloed aan Manuka  struiken in de ongerepte natuur van onherbergzame gebieden in Nieuw-Zeeland zijn geplaatst. De honingbijen hebben hier namelijk nauwelijks een andere keuze dan de nectar van de Manuka  bloem te verzamelen. De in deze gebieden verzamelde Manuka Honing  is dan ook de beste, zuiverste, meest natuurlijke Manuka Honing.

Manuka Honing

 

Manuka-Honing met Manuka-Honing UMF® KwaliteitsKeurmerk & Manuka-Honing met MGO Logo

 

Het Manuka-Honing UMF® KwaliteitsKeurmerk

De afkorting UMF (Unique-Manuka-Factor) werd geïntroduceerd als standaard om de sterkte van de anti-bacteriële werking van de NPA (Non-Peroxide-Activiteit) component in Manuka Honing  aan te duiden. Niet alle Manuka Honing  heeft immers dezelfde non-peroxide anti-bacteriële werking. De NPA component in Manuka Honing  is bepalend voor de unieke eigenschappen van Manuka Honing. Een hogere waarde van deze component in de Manuka Honing  resulteert in krachtiger anti-bacteriële eigenschappen van de Manuka Honing. Zo wordt in dit systeem een NPA waarde van 15+ aangeduid met UMF® 15+, een NPA waarde van 20+ met UMF® 20+, enzovoort… Het UMF® Manuka Honing  logo mag uitsluitend worden aangebracht op producten die voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van de UMF® Manuka-Honing Associatie. Een onafhankelijke partij is belast met het toezicht hierop. Manuka Honing  met UMF® MANUKA-HONING LOGO is Manuka Honing  met het ENIGE OFFICIEEL ERKENDE Manuka Honing  KWALITEITSKEURMERK.

 

Manuka-Honing met MGO of MGO® Logo

Omdat het UMF systeem onder dezelfde omstandigheden geringe afwijkende resultaten kan geven ontstond de behoefte aan een nauwkeuriger methode. Toen bij toeval in Manuka Honing  de nauwkeurig meetbare anti-bacteriële component Methylglyoxal (MGO) werd ontdekt - de component die (als gevolg van synergy met in Manuka Honing  aanwezige niet anti-bacteriëlele componenten) mede-verantwoordelijk is voor de algehele anti-bacteriële werking van Manuka Honing - ontstond naast het UMF systeem de op Methylglyoxal gebaseerde MGO methode. Met deze methode kan nauwkeuriger de non-peroxide anti-bacteriële activiteit (NPA) van Manuka Honing  worden bepaald. Aangezien toezicht met betrekking tot de MGO methode echter geheel ontbreekt, is een MGO™ of MGO® logo géén kwaliteitsgarantie of kwaliteitskeurmerk.

 

 

Het Manuka-Honing UMF® KwaliteitsKeurmerk is het enige wereldwijd erkende Manuka-Honing KwaliteitsKeurmerk

 

 

Manuka Honing Rating

 

 

Het UMF® Manuka-Honing KwaliteitsKeurmerk

 

Hoewel jaarlijks in Nieuw-Zeeland ongeveer 'slechts' 1.700.000 kg Manuka Honing  wordt geproduceerd, wordt wereldwijd jaarlijks ongeveer 10.000.000 kg honing als Nieuw-Zeelandse Manuka Honing  verkocht. Bij veruit het grootste deel van de honing die als Manuka Honing  wordt verkocht is dus sprake van bedrog.

 

Om het bedrog met Manuka Honing  te verdoezelen ontstond een wildgroei van Manuka Honing  aanduidingen. Teneinde dit bedrog met Manuka Honing  een halt toe te roepen, werd in 1995 bij de Nieuw-Zeelandse autoriteiten het idee gelanceerd om voor de consument een betrouwbaar KwaliteitsKeurmerk te ontwikkelen. In samenspraak met de Nieuw-Zeelandse autoriteiten leidde dit in 1998 (naar het voorbeeld van de in de zonnebrandindustrie ontwikkelde Sun Protection Factor SPF) tot het geregistreerde Manuka Honing  KwaliteitsKeurmerk UMF®.

 

 

Alléén bij aankoop van Manuka-Honing met UMF® Manuka-Honing KwaliteitsKeurmerk bent u er absoluut zeker van dat u ÉCHTE Manuka-Honing koopt

 

 

De meest gangbare UMF® gradaties zijn momenteel:

     -   Manuka Honing  UMF®   5+  =  Manuka Honing  met een MGO gehalte  ≥     83 mg/kg

     -   Manuka Honing  UMF® 10+  =  Manuka Honing  met een MGO gehalte  ≥  263 mg/kg

     -   Manuka Honing  UMF® 15+  =  Manuka Honing  met een MGO gehalte  ≥  514 mg/kg

     -   Manuka Honing  UMF® 20+  =  Manuka Honing  met een MGO gehalte  ≥  829 mg/kg

 

Manuka-Honing Pastilles

Naast Manuka Honing MGO®, Manuka Honing UMF® & verzorgingsproducten vindt u ook lichaamsondersteunende voedingssupplementen op onze website. Wij zijn echter geen artsen. Raadpleeg (bij twijfel) dus altijd uw behandelend arts.

Benieuwd hoe anderen over ons denken...
Klik op deze weblink voor de beoordelingen van Manuka-Holland  op ebay

Na dit bezoek hopen wij u snel weer op onze website te mogen begroeten. Volg ons voor het laatste nieuws. Manuka-Holland  komt regelmatig met nieuwe producten en aanbiedingen.

Met vriendelijke groet,
Het Manuka-Holland  TeamManuka Honing Keuze


 

Ons Manuka Honing assortiment:

 

MANUKA HONING MGO 550+  Manuka Honing MGO 550+ / 250g Manuka Honing ZEALANDIA (Manuka Honing - ZEALANDIA)

 

Manuka Honing MGO 300  Manuka Honing MGO® 300+ / ECHT GLAZEN POT / 250g Manuka Honing (Manuka Honing - BEE NATURAL)

 

Manuka Honing MGO 450  Manuka Honing MGO® 450+ / * SOLD OUT * / 250g Manuka Honing (Manuka Honing - BEE NATURAL)

 

Manuka Honing MGO 600  Manuka Honing MGO® 600+ / ECHT GLAZEN POT / 250g Manuka Honing (Manuka Honing - BEE NATURAL)

 

Manuka Honing UMF 10 ApiHealth  Manuka Honing UMF® 10+ API HEALTH / 250g Manuka Honing / MGO ≥ 263 (Manuka Honing - API HEALTH)

 

Manuka Honing UMF 20 ApiHealth  Manuka Honing UMF® 20+ API HEALTH / 250g Manuka Honing / MGO ≥ 829 (Manuka Honing - API HEALTH)

 

Manuka Honing UMF 15 KaimaiGold  Manuka Honing UMF® 15+ KAIMAI GOLD / 250g Manuka Honing / MGO ≥ 514 (Manuka Honing - KAIMAI GOLD)

 

Manuka Honing UMF 20 KaimaiGold  Manuka Honing UMF® 20+ KAIMAI GOLD / 250g Manuka Honing / MGO ≥ 829 (Manuka Honing - KAIMAI GOLD)

 

Manuka Honing UMF 15 KARE  Manuka Honing UMF® 15+ KĀRE / 250g Manuka Honing / MGO ≥ 514 (Manuka Honing - KĀRE)

 

Manuka Honing UMF 20 KARE  Manuka Honing UMF® 20+ KĀRE / 250g Manuka Honing / MGO ≥ 829 (Manuka Honing - KĀRE)

 

Manuka Honing UMF 15 MANUKORA  Manuka Honing UMF® 15+ MANUKORA / 250g Manuka Honing / MGO ≥ 514 (Manuka Honing - MANUKORA)

 

Manuka Honing UMF 20 MANUKORA  Manuka Honing UMF® 20+ MANUKORA / 250g Manuka Honing / MGO ≥ 829 (Manuka Honing - MANUKORA)

 

Manuka Honing Naki 15  Manuka Honing UMF® 15+ NAKI / 250g Manuka Honing / MGO ≥ 514 (Manuka Honing - NAKI)

 

Manuka Honing Naki 20  Manuka Honing UMF® 20+ NAKI / 250g Manuka Honing / MGO ≥ 829 (Manuka Honing - NAKI)

 

Manuka-Honing Bloem

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »