Apitherapie met UMF® ManukaHoning

Apitherapie


ApiTherapieApitherapie is een behandeling van menselijke aandoeningen met behulp van bijenproducten, zoals:
* Honing
* Propolis
* Pollen
* Royal-Jelly
* Bijengif

Apitherapie maakt op het ogenblik een enorme groei door. De reden hiervan is dat bijenproducten heel veel waardevolle eigenschappen bezitten. Deze waardevolle eigenschappen kunnen bijdragen aan een goede gezondheid.

Op deze pagina laten wij u kennis maken met de verschillende soorten Apitherapie. De hiervoor te gebruiken producten van ApiHealth  uit Nieuw-Zeeland zijn exclusief verkrijgbaar in onze webshop.

Honing  Apitherapie
 

Honing  is het meest waardevolle product van de bij, dat al sinds eeuwen wordt geconsumeerd door de mens.

Wat is honing?

Honing  is een oververzadigde oplossing van suikers, voornamelijk fructose, glucose en maltose-achtige suikers (moutsuikers), met sporen van sacharose, glucose oxidase, waterstofperoxide, fenolen, flavonoïden, terpenen, enz. De suikers maken honing  hydroscopic (vochtabsorberend) en stroperig/vloeibaar. De flavonoïden, fenolen en terpenen in honing  zorgen voor een antibacteriële werking waardoor bacteriegroei gestopt kan worden.

Al meer dan 10 jaar doet Dr. Peter Molan wetenschappelijk onderzoek naar de eigenschappen van ManukaHoning. De honing  afkomstig van de Manuka  struik (Leptospermum scoparium) uit Nieuw-Zeeland.

Dr. Peter Molan heeft wetenschappelijk bewezen dat:

* ManukaHoning  effectief is bij wondgenezing en diarree
* ManukaHoning  een hoge anti-bacteriële werking heeft
* De anti-bacteriële werking van ManukaHoning  100 maal krachtiger is dan die van andere honingsoorten. Slow-release afgifte aan het lichaam door glucose oxidase (enzym)
* Extra anti-bacterieël materiaal alleen gevonden wordt in honing  afkomstig van de Leptospermum scoparium ofwel Manuka  struik 
* Dit anti-bacteriële materiaal niet wordt beïnvloed door het katalase enzym aanwezig in ons lichaamsweefsel

 

Van oorsprong wordt honing  gebruikt als zoetstof en energiebron. Tegenwoordig wordt honing  steeds vaker gebruikt bij huidaandoeningen zoals acné en brandwonden, en wordt het gebruikt als remedie tegen maagzweren. De Egyptenaren maakten 3500 jaar geleden al gebruik van honing  bij behandeling van huidwonden. Inmiddels is bewezen dat de anti-bacteriële werking gecombineerd met de vochtabsorberende eigenschappen van honing  de basis zijn voor de genezing van de huid bij o.a. brandwonden en acné.
Daarnaast is (door het innemen van 1 theelepel voor het slapen gaan) honing  al sinds jaar en dag een middel dat gebruikt wordt bij verkoudheid, keelklachten en griep.

 

De helende eigenschappen van honing  worden verstrekt door een hoge concentratie van glucose. Deze glucose heeft naast een zeer hoge voedingswaarde ook een beschermende functie van de lever, en versterkt eveneens zowel het cardiovasculair systeem als het immuunsysteem.
De helende eigenschappen van honing  zijn te danken aan hierin aanwezige vitaminen, mineralen en anti-bacteriële stoffen.
Mensen die behoefte hebben aan een voedzaam dieët wordt vaak aangeraden in plaats van suiker, honing  te gebruiken.


 

Manuka UMF honinghttp://www.manuka-holland.nl/nl/manuka-honing-met-umf-keurmerk/

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »