Manuka Honing is een perfect product van de natuur. Manuka Honing heeft krachtige antibacteriële en schimmeldodende eigenschappen. Manuka Honing producten worden gebruikt om actief een goede gezondheid in stand te houden (onderhoud en preventie) en, als het (even) tegenzit, waar mogelijk een actieve (ondersteunende) rol te spelen bij verlichting en/of herstel.
De hoogte van de MGO (Methylglyoxal) waarde van Manuka Honing is de belangrijkste indicator voor de werkingskracht van Manuka Honing. Deze werkingskracht van Manuka Honing wordt op verschillende manieren aangeduid. Het UMF® logo (!! let op de ® !!) is hierbij het enige officieel erkende Manuka Honing kwaliteitskeurmerk. Een duidelijke uitleg van de verschillende meetmethoden inzake de geneeskrachtige werking van Manuka Honing vindt u op onze pagina MANUKA-HONING, HET MANUKAHONING KWALITEITSKEURMERK.
Door te rommelen met cijfers wordt bij Manuka Honing zonder UMF® licentie vaak een onjuiste vergelijkende UMF (inderdaad, zonder de ®) waarde vermeld. Soms wordt zelfs een niet bestaande UMF® licentie gesuggereerd. Met de rechtstreekse weblinks naar de betreffende pagina’s van de UMF® Manuka-Honing Associatie op onze pagina MANUKA-HONING, HET MANUKAHONING KWALITEITSKEURMERK kunt u alles snel en eenvoudig controleren.
Manuka Honing ontstaat als honingbijen de nectar van de Manuka bloem (Leptospermum Scoparium) verzamelen. De Manuka bloem is de bloesem van de Manuka struik. Deze struik kan uitgroeien tot een boom van wel 15 meter hoogte.
Manuka Honing is een monoflorale honing. Dit betekent dat Manuka Honing slechts Manuka Honing mag worden genoemd als het grootste deel (tenminste 70%) van de honing van de Manuka bloem afkomstig is. Honing met de aanduiding "Multiflorale Manuka-Honing" is dus géénManukaHoning.
De beste kwaliteit Manuka Honing komt van bijenkorven die temidden van een overvloed aan Manuka struiken in de ongerepte natuur van onherbergzame gebieden in Nieuw-Zeeland zijn geplaatst. De honingbijen hebben hier namelijk nauwelijks een andere keuze dan de nectar van de Manuka bloem te verzamelen. De in deze gebieden verzamelde Manuka Honing is dan ook de beste, zuiverste, meest natuurlijke Manuka Honing.
ManukaHoning met ManukaHoning UMF® KwaliteitsKeurmerk & ManukaHoning met MGO Logo
Het ManukaHoning UMF® KwaliteitsKeurmerk
De afkorting UMF (Unique-Manuka-Factor) werd geïntroduceerd als standaard om de sterkte van de anti-bacteriële werking van de NPA (Non-Peroxide-Activiteit) component in ManukaHoning aan te duiden. Niet alle ManukaHoning heeft immers dezelfde non-peroxide anti-bacteriële werking. De NPA component in ManukaHoning is bepalend voor de unieke eigenschappen van ManukaHoning. Een hogere waarde van deze component in de ManukaHoning resulteert in krachtiger anti-bacteriële eigenschappen van de ManukaHoning. Zo wordt in dit systeem een NPA waarde van 15+ aangeduid met UMF® 15+, een NPA waarde van 20+ met UMF® 20+, enzovoort… Het UMF® ManukaHoning logo mag uitsluitend worden aangebracht op producten die voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van de UMF® Manuka-Honing Associatie. Een onafhankelijke partij is belast met het toezicht hierop. ManukaHoning met UMF® MANUKA-HONING LOGO is ManukaHoning met het ENIGE OFFICIEEL ERKENDE ManukaHoning KWALITEITSKEURMERK.
ManukaHoning met MGO™ of MGO® Logo
Omdat het UMF systeem onder dezelfde omstandigheden geringe afwijkende resultaten kan geven ontstond de behoefte aan een nauwkeuriger methode. Toen bij toeval in ManukaHoning de nauwkeurig meetbare anti-bacteriële component Methylglyoxal (MGO) werd ontdekt - de component die (als gevolg van synergy met in ManukaHoning aanwezige niet anti-bacteriëlele componenten) mede-verantwoordelijk is voor de algehele anti-bacteriële werking van ManukaHoning - ontstond naast het UMF systeem de op Methylglyoxal gebaseerde MGO methode. Met deze methode kan nauwkeuriger de non-peroxide anti-bacteriële activiteit (NPA) van ManukaHoning worden bepaald. Aangezien toezicht met betrekking tot de MGO methode echter geheel ontbreekt, is een MGO™ of MGO® logo géén kwaliteitsgarantie of kwaliteitskeurmerk.
Het ManukaHoning UMF® KwaliteitsKeurmerk is het enige wereldwijd erkende ManukaHoning KwaliteitsKeurmerk
Het UMF® ManukaHoning KwaliteitsKeurmerk
Hoewel jaarlijks in Nieuw-Zeeland ongeveer 'slechts' 1.700.000 kg ManukaHoning wordt geproduceerd, wordt wereldwijd jaarlijks ongeveer 10.000.000 kg honing als Nieuw-Zeelandse ManukaHoning verkocht. Bij veruit het grootste deel van de honing die als ManukaHoning wordt verkocht is dus sprake van bedrog.
Om het bedrog met ManukaHoning te verdoezelen ontstond een wildgroei van ManukaHoning aanduidingen. Teneinde dit bedrog met ManukaHoning een halt toe te roepen, werd in 1995 bij de Nieuw-Zeelandse autoriteiten het idee gelanceerd om voor de consument een betrouwbaar KwaliteitsKeurmerk te ontwikkelen. In samenspraak met de Nieuw-Zeelandse autoriteiten leidde dit in 1998 (naar het voorbeeld van de in de zonnebrandindustrie ontwikkelde Sun Protection Factor SPF) tot het geregistreerde ManukaHoning KwaliteitsKeurmerk UMF®.
Alléén bij aankoop van ManukaHoning met UMF® ManukaHoning KwaliteitsKeurmerk bent u er absoluut zeker van dat u ÉCHTE ManukaHoning koopt
De meest gangbare UMF® gradaties zijn momenteel:
- ManukaHoning UMF® 5+ = ManukaHoning met een MGO gehalte ≥ 83 mg/kg
- ManukaHoning UMF® 10+ = ManukaHoning met een MGO gehalte ≥ 263 mg/kg
- ManukaHoning UMF® 15+ = ManukaHoning met een MGO gehalte ≥ 514 mg/kg
- ManukaHoning UMF® 20+ = ManukaHoning met een MGO gehalte ≥ 829 mg/kg
Naast Manuka HoningMGO®, Manuka HoningUMF® & verzorgingsproducten vindt u ook lichaamsondersteunende voedingssupplementen op onze website. Wij zijn echter geen artsen. Raadpleeg (bij twijfel) dus altijd uw behandelend arts.
Na dit bezoek hopen wij u snel weer op onze website te mogen begroeten. Volg ons voor het laatste nieuws. Manuka-Holland komt regelmatig met nieuwe producten en aanbiedingen.